Kerettantervre vonatkozó egyedi eltérés

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy iskolánk a kerettantervre vonatkozó egyedi eltérésre vonatkozó kérelmét a minisztérium megadta, az iskolát 2020. január 1-től az EMMI nyilvántartásába vette.

A jövő iskolája - az iskola jövője

A Tempus Közalapítvány 2020. május 7-én tette közzé honlapján, a 2020. febr. 11-ig beérkezett nyertes pályázókat, és örömmel láttuk, hogy iskolánk ismét a nyertes pályázók között van!

palyazati-eredmenyek

Pályázatunk: 2020-1-HU01-KA101-077946 A jövő iskolája - az iskola jövője

Minden pályázott mobilitásunk (12 munkatárs kiutazása) támogatást kapott, az igényelt 29.816 EUR támogatás teljes összegét elnyertük.

Digitális munkarend 1

Kedves Szülők !

 

Ma a nevelőtestület összeállította a digitális munkarendre vonatkozó stratégiát és menetrendet.

Holnaptól megkezdődik a digitális órarend szerinti oktatás. Az osztályok órarendjét megkapjátok az osztályfőnököktől. Általános struktúra mind az alsó, mind a felső tagozatos diákok számára, hogy fél kilenckor egy reggeli beszélgetéssel, vagy üzenettel kezdődik a nap. Ez az osztályfőnökön keresztül zajlik majd. fontos indító része lesz a napnak, melyben pontosan megtudhatják a gyerekek, hogy mi vár rájuk aznap, és lehetőségük lesz majd egymás felé, vagy felénk olyan kérdéseket is megfogalmazni, amelyek foglalkoztatják őket ebben a kifordult helyzetben.

Az alsó tagozaton 9-től 11-ig egy összefüggő napi tanulási blokk lesz, melyet 11-12-ig egészségóra követ napi ajánlással. A felsősök számára 12-ig három tanórát tartalmazó blokk lesz. A testnevelést heti projektekben kapják meg a felsősök Viktor bácsitól. Délután is lesz egy tanulási blokk – 14-15 között, ezt követően lehet majd az esetlegesen kiadott önálló feladatokat elvégezni. A művészeti iskolánk projektszerűen működik majd, a két művészeti tanártól fogják kapni a gyerekek a feladatokat.

 

A héten elindul az iskola saját digitális oktató felületet – ez egy moodle felület, amit a felsősök részben már használnak, az iskolai szerverre való kiépítése már hetekkel ezelőtt megkezdődött, várhatóan a héten el is fog indulni. A gyerekek ezen a felületen kapnak majd feladatokat, itt tudják be is adni az elkészült munkákat, itt tudnak kapcsolatot tartanai a pedagógusokkal, és az értékelés is ezen a felületen történik majd.

 

Amit kérünk, hogy a lehető leghamarabb tegyetek meg: minden gyerek számára készítsetek egy g.mail-es e-mail fiókot. Fontos!!!! Csak g.mail lehet, és ezt ti is lássátok, tehát ne tudjon jelszót változtatni! Erre azért van szükség, mert csak így tudjátok kontrollálni, hogy milyen tartalmakat osztanak meg adott esetben egymással, illetve mi fut be hozzájuk. Az e-mail címeket küldjétek el  az osztályfőnököknek! Amint felállt a moodle rendszer, ezzel az e-mail fiókkal tudnak majd azon regisztrálni.

A digitális naplóban továbbra is adminisztrálunk. Amennyiben egy tanuló nem készíti el a feladatot, vegy nem vesz részt a digitális órán, hiányzóként fogjuk feltüntetni. Ha egy gyerek valamiért akadályoztatva van abban, hogy a feladatát teljesítse, vagy hogy részt vegyen az adott esetben online munkában, azt a szülő előre jelezze az osztályfőnöknek!

 

Holnap készül egy digitális kérdőív arra vonatkozóan, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésetekre, esetleg mire lehet szükségetek. Alapvetően úgy készülünk, hogy ne kelljen több gyereknek egy időben a gép mellett ülnie egy családon belül, a saját feladataik nagy részét beoszthatják maguknak, de nyilván rátok is szükségük lesz.

 

Feltehetőleg többen fogunk élni azzal a lehetőséggel, hogy youtube videót készítünk és küldünk el. Hívjátok fel a gyerekek figyelmét, hogy ezek e videók nem nyilvánosak, a megtekintésen kívül semmilyen módon nem használhatóak fel, mert az személyiségi jogokat sért, mely büntetőjogi következményekkel jár!

 

A következő napokban főleg a tankönyvekből tudunk még feladatokat adni, ezért, ha valakinek a pénteki körlevél ellenére itt maradt a felszerelése, a szülő jöjjön be érte, a titkárságon megvárhatja, hogy átadjuk számára a felszereléseket. Egy előzetes telefont megköszönünk.

 

Ma még a ti e-mail címeteken keresztül kapnak majd a gyerekek holnapra vonatkozó feladatokat.

 

Mindannyian bízunk benne, hogy működni fog a rendszer, ebben kérjük együttműködéseteket a gyerekek érdekében!

 

 

Ungár Ágnes igazgató
Rákospalotai Meixner Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

+36 20 99 33 775

Kerületi Tanulmányi verseny

Lampert Kristóf 7. osztályos tanulónk a Kerületi Angol Tanulmányi versenyen 2. helyezést ért el. Felkészítője: Komenczi Judit !

Rejtő Barnabás 7. osztályos tanulónk a Kerületi Német Tanulmányi versenyen 1. helyezést, Papp Erik, 7. osztályos tanulónk 2. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk: Kiss Zsuzsanna !

Gratulálunk !!!

Energiatudatos Iskola 2020

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy iskolánk az idén is elnyerte a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. Virtuális Erőmű ProgramTM pályázatán az Energiatudatos Iskola címet !

Fest a kerület 2020

Kedves Szülők !

Május 9-én rendezzük meg a Fest a kerület ünnepünket, melynek során idén a Zsókavár Alapítvánnyal együttműködve 15. kerületi rendelőknek, illetve A 3. kerületi Csalogány Óvoda általános Iskola és Gyermekotthon falait szépítjük meg. Az utóbbi helyszín különösen fontos, hiszen ebbe az intézménybe halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek járnak és sokan ott is élnek. A gyermekotthon falai között olyan gyermekek élnek, akik középsúlyos értelmi sérültek és akik számára ezen intézmény falai jelentik az otthont. Ez az otthon sajnos csupasz falakkal rendelkezik, nem sok vidámság veszi körbe az itt élő gyermekeket, ezért is szeretnénk ennyivel segíteni nekik.

Idén is, mint minden évben arra szeretnénk kérni Titeket, hogy ha lehetőségetek nyílik rá, segítsétek ezen akciónkat, hogy minél több gyermek arcára csalhassunk mosolyt. Amivel segíteni tudtok:

- bármekkora pénzbeli adomány a titkárságon elhelyezett dobozba

- Festővásznak bármilyen méretben

- akrilfestékek

 

Segítségeteket előre is köszönjük !

Üdvözlettel:

Tóth Nóra

Öko hét

Kedves Szülők ! Kedves Gyerekek !

Április 8-án kezdődik az ökohét, ami szombaton az ökonappal zárul, 13-án.

A hét elején adománygyűjtést indítunk a Hortobágyi Madárkórház javára. Kötszereket, fertőtlenítő szereket, tisztítószereket várnak.

Minden nap sokat foglalkozunk majd környezetünk védelmével. Pénteken délután indul a szemétszedés az iskola körül, előtte meghallgatunk egy előadást a szelektív hulladékgyűjtésről. Szombaton biztos vendégünk lesz a Madársuli 3 ragadozó madárral, a program végén filmvetítéssel és előadással.  

Lesz még környezetvédelmi akadályverseny sok játékkal, valamint előadást hallhatunk majd a komposztálásról.

Családi vetélkedőt szervezünk, amire a legökotudatosabb családok jelentkezését várjuk az iskolából.

Kézműveskedni is lehet majd, rovarhotelt készítünk.

Az egész ökonap végén ruhabörzét tartunk (használt ruhákat lehet majd behozni és cserélgetni). A megmaradt ruhákat április 30-án szállítja el a Sulizsák program.

Karácsony

Kedves Szülők !

Szeretettel várunk Benneteket az Iskolánk tornatermében 2018.12.20-án 16.00 órai kezdettel tartandó karácsonyi koncertünkre.

 

 

Oldalak

Támogassa Iskolánkat adója 1%-val

 

Adója 1%-val a Meixner Alapítványon keresztül

a Rákospalotai Meixner Általános Iskola,

valamint

az ambulanciáink működését támogatja.

Köszönjük támogatását.

A Meixner Alapítvány adószáma: 

1 8 1 6 8 9 8 7 – 2 – 4 2

Facebook oldalunk