Jelenlegi hely

Fenntarthatóság

Fenntarthatósági nap: 2019. szeptember

2019. szeptemberében ismét részt vettünk a fenntarthatósági napon, ahol ismét elnyertük a legjobb kiállítói díjat. A hagyományos tűzzománcozás mellett a résztvevők megtanulhattak papírtáskát készíteni újrahasznosított papírból, ami nemcsak csinos, de praktikus is! Kiállításunk fő témája, amelyre a gyerekek, szülők is pályaműveket készítettek: világítás újrahasznosított anyagokból.

A képeket itt tekinthetitek meg

 

Ökohét, 2019. ápr. 8-13.

2019. április 8. és 12. között tartottuk meg ökohetünket, melyet 13-án, szombaton családi ökonappal zártunk. A héten a különböző fenntarthatósággal kapcsolatos foglalkozások mellett többek szemetet szedtünk, kísérleteket végeztünk vízzel, gyógyszert gyűjtöttünk a Hortobágyi Madárkórház számára, és minden nap megcsodálhattuk az ökokiállítást, ahol megtudhattuk, melyik anyag, mennyi idő alatt bomlik le. A családi napon megismerkedtünk a szelektív szemétgyűjtés titkaival, ökoturmixot készítettünk bringával, testközelből figyelhettük meg a madarakat, készítettünk rovarhotelt, mezítlábas ösvényt.

A képeket itt tekinthetitek meg

 

Örömmel tudatjuk, hogy a 9. Fenntarthatósági Napon a Meixner Iskola elnyerte a legjobb kiállító címet! Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik  együtt voltak velünk a helyszínen, azoknak is alkotásaikkal járultak hozzá a sikerünkhöz, vagy akik lélekben drukkoltak nekünk!


Meixner Családi Túrák időpontjai:

  • 2016. szeptember 10. szombat
  • 2017. március 25. szombat
  • 2017. április 23. vasárnap
  • 2017. május 20. szombat
  • 2017. június 10. szombat

Támogassa Iskolánkat adója 1%-val

 

Adója 1%-val a Meixner Alapítványon keresztül

a Rákospalotai Meixner Általános Iskola,

valamint

az ambulanciáink működését támogatja.

Köszönjük támogatását.

A Meixner Alapítvány adószáma: 

1 8 1 6 8 9 8 7 – 2 – 4 2

Facebook oldalunk